Meie liikmeshotellide Eesti hommikusöögid
Tallinna turismiosakonna ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu algatusel tähistab valik Tallinna hotelle septembris Eesti toidu kuud ning toob hommikusöögilauale ehtsad, kodumaised maitsed: musta leiva, kaerahelbepudru, koduaia moosid, kama, kiluvõileivad, mahemunad ja palju muud, mis iseloomustab Eesti toidukultuuri. Hommikusöök on ju esimene võimalus avastada, kuidas Eesti maitseb ja Eesti toit algab hommikusöögist!
Eesti toidu kuu on suurepärane võimalus restoranidele ja hotellidele tõsta esile kohalikku toorainet ning pakkuda külalistele maitseelamusi, mis on sügavalt juurdunud meie toidukultuuri. Septembrikuu jooksul muutub tähelepanu keskpunktiks just see, mis on ehtne, värske ja kodumaine – ning restoranid saavad selle kaudu jutustada oma lugu läbi toidu.
Eesti hommikusöögi pakkujate hulgast leiab ka mitmeid meie liikmeshotelle, kes toovad oma hommikusöögilauale parima kohaliku tooraine, pakkudes maitseid, mis räägivad Eestist. Palusime meie liikmeshotellidel nende poolt pakutavat alljärgnevalt lähemalt tutvustada:
Radisson Collection Hotel, Tallinn

Radisson Collection Hotel Tallinn restoranis MEKK on hommikusöögibuffee tõeliselt eestimaine – kohalikud maitsed on laual tähistatud Eesti lipukestega ning iga erilisema toote juures on ka väike kirjeldus selle päritolu ja olemuse kohta.
Valikus on näiteks Lõuna-Eestis asuva Kolotsi talu kitsepiimast valmistatud naturaalne Gouda-tüüpi juust ja Maasdam-tüüpi „Auklik“ lehmapiimajuust, mis on valmistatud mahepiimast. Magusasõpru rõõmustab vanaema retsepti järgi tehtud muretaignapõhjaga kohupiima-marjakook, mis on valmistatud ainult kohalikust toorainest.
MEKKi omatoodangust on au sees juba alates 2009. aastast valmistatud restoranile iseloomulik naturaalne leib – rukkijahust, juuretisest ja seemnetest tehtud magushapu leib, mille retsept on püsinud muutumatuna. Samuti leiab hommikusöögilaualt Pärnumaalt pärit mungoa idusid ja võrseid, mis on vitamiinirikkad ja kasvanud loodust hoidvalt.
Swissòtel Tallinn

Swissòtellis on hommikusöögil aukohal kohalik toit – hetkel on ligi kolmveerand valikust kas kohalikku päritolu või valmistatud kohalikust toorainest. 100% eestimaise menüü on eesmärgiks, kuid reaalsuses seab piirid tooraine kättesaadavus ja hind.
Igal kuul on hommikusöögilaual ka temaatiline nurk, kus pakutakse hooajalist ja ajakohast toitu. Septembris keskendutakse Eesti maitsetele, oktoobris võtavad koha sisse kõrvits ja peet. Eestipäraseid toite tõstetakse alati esile ka Vabariigi aastapäeval, mil pakutakse külalistele võimalust tutvuda meie toidupärandiga.
Sel korral on menüüsse valitud nii armsaid klassikuid kui ka moodsamaid tõlgendusi – eeskujuks on olnud peolauad ja isiklikud head mälestused. Loomulikult ei puudu kiluvõileib, kartulisalat, karask ja kama. Magusasõpradele on kaerakäkid ja Kass Arturi kook ning veel mitmeid väiksemaid üllatusi.
Lisaks pakutakse Eesti toidu erimenüüd ka meie restoranis Horisont, kus eelroaks on vasika harknääre, pearoaks juurseller ning magusaks rabarberidessert.
Mövenpick Hotell Tallinn

Hommikusöögilaual on au sees ehtsad ja kvaliteetsed Eesti maitsed. Munatoidud – olgu selleks kohev omlett, klassikaline praemuna või pehme munapuder – on valmistatud ainult Eesti vabapidamise kanade munadest.
Valikus on ka mitmekesine valik kodumaiseid juuste, suitsusinke ja linnulihasalaamisid, mis pakuvad midagi igale maitsele. Pannkoogisõpru rõõmustavad hommikused pannkoogid, mida saab nautida moosiga. Lisaks Mövenpicki mooside valikule pakutakse kodumaiseid Aakre moose, mis on valmistatud marjadest, mida tootja ostab kokku Eesti väiketalunikelt ja marjakorjajatelt.
Tervisliku hommikusöögi austajatele on Täkumetsa helbed ja müsli, mis sobivad ideaalselt kas piima, jogurti või marjadega. Täkumetsa tooted on tuntud oma naturaalsuse ja puhta koostise poolest, pakkudes energiat ja headust igasse päeva algusesse.
Kõik need hoolikalt valitud komponendid loovad kokku hommikusöögi, kus iga suutäis kannab endas Eesti maitset ja lugu.
Radisson Blu Hotel Olümpia

Hommikusöögilaual pakutakse mitmeid koduseid ja eestipäraseid hõrgutisi, mis rõõmustavad nii kohalikke kui ka väliskülalisi. Kohvi kõrvale ootavad külalisi traditsioonilised kama-kommid – magus suutäis, mis viib otse Eesti maitsete juurde. Kalaarmastajatele on valikus täiendatud kalalaud, kus leidub nii räime eri marinaadides kui ka heeringat tillimarinaadis.
Magusasõpru rõõmustavad hotelli enda küpsetatud kringel ja kodune õunakook, mille retseptid on inspireeritud Eesti köögi klassikast. Tervise- ja hommikusmuutide austajatele on laual ka kama-smuuti – värske ja toitev viis päeva alustamiseks.
Need hoolikalt valitud maitsed loovad hommikusöögi, kus kodusus ja eestipärasus kohtuvad.
Mercure Tallinn

Mercure hotelli hommikusöögil on igapäevaselt au sees eestimaine toit – pakutakse nii palju kohalikku, kui vähegi võimalik. Rahvusvahelise hotelliketi jaoks on oluline märksõna „Discover Local“ ehk kohaliku avastamise põhimõte, ning seetõttu antakse oma parim, et külalised saaksid osa Eestist juba hommikulauas. Mitmete toodete juures leiab infot nende päritolu kohta, et iga suutäis oleks teadlik ja tähenduslik. Kuigi septembrikuu kampaania raames eraldi lisapakkumist hommikusöögil ei ole, ootavad kohalikud maitsed jätkuvalt igal hommikul.
Nordic Hotel Forum

Tallinna südalinnas asuvas äriklassi ja konverentsihotellis Nordic Hotel Forum ootavad külalisi värsked Eesti piimatooted, aiaviljad, traditsiooniline rukkileib, hooajalised road ning isegi mesi, mis on pärit hotelli enda katusemesitarudest. Tule ja saa osa Eesti maitsetest – kõik algab hommikusöögilauast!
Turundusjuht
Postitas: 24.09.2025
Kategooriad: Uudised