Blogi

TUTVUSTAME LIIKMEID: NORDIC CATERING

EKB liikmeskonda kuuluvad ka catering-firmad. Palusime Nordic Cateringi tegevjuhil Kaisa Tiikil tutvustada meile ettevõtet lähemalt ja rääkida ka toitlustusmaailmas valitsevatest trendidest.

Räägi palun natuke lähemalt, mis ettevõte on Nordic Catering?

Nordic Catering pakub cateringi täislahendust, mis hõlmab endast toidu- ja joogimenüüd, serviisi, inventari ja professionaalset teenindust. Boonusena on meeskonnas ka dekoraator, kes annab oma panuse kaunistuste ja visuaali osas, samuti aitab kujundada menüükaardid ja toidusildid. Meie meeskonnas töötavad kogemusega cateringi kokad, kondiitrid, pagarid ja kelnerid. Meie tööplaanis leiab sündmusi seinast-seina, meil on võimekus toitlustada sündmusi alates 20-st külalisest kuni 2500 külaliseni. Pakume cateringi teenust nii sünnipäevadel, pulmades, seminaridel, ettevõtte pidudel, konverentsidel kui ka a la carte bankettidel. Meil on võimekus päevas toitlustada umbkaudu 5-7 sündmust. Lisaväärtusena pakume ka menüü degusteerimise võimalust enne menüü lõpliku kinnitamist. Nordic Catering asub Tallinnas Unibet Arenal, kuid pakub catering’i teenust üle Eesti. Rohkem infot leiab Nordic Cateringi kohta aadressil nordiccatering.ee

Viimase aja meeldejäävamad sündmused, mida meil on õnnestunud toitlustada on: 14.-16.12.2023 Jõulugala Unibet Arenal, kus toitlustasime kolmel järjestikusel päeval 1550 külalist; 11.01.2024 Eesti Vabariigi peaministri töölõuna Volodymyr Zelensky’iga; 05.09.2023 Tallinn Digital Summiti konverents Kultuurikatlas 450 külalisega; rahvusvaheline Avatud valitsemise partnerlus (AVP), mis toimus 06.-07.09.2023 Telliskivi loomelinnakus.

Toitlustasite ka selleaastasel presidendi vastuvõtul. Milliseid suupisteid seal külalistele pakkusite? 

Nordic Catering oli Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtul toitlustuspartner, kus vastutasime sündmuse teeninduse sujuvuse eest ning aitasime sündmuse läbi viimisele kaasa pakkudes omapoolset serviisi ja inventari. Lisaks avanes meie peakokk Jevgeni Ševtšukil võimalus olla üks kolmeteistkümnest peakokast, kes sai vastuvõtul serveerida oma suupisteid. Külalistele pakuti 41 erinevat suupistet, millest kolme suupiste autor oli Jevgeni, kes serveeris:

  • Järveotsa vutikoib kõrvitsasinepiga kirsi-kadaka maitselise glasuuriga;
  • Mägihõrnase tartalett suitutatud seapõse relishi ja suhkruherne remulaadiga;
  • Kollase peedi mini-tatin, Nopri talu pruuni juustu toffee ja karamelliseeritud aniisi seemnetega.
Kuidas 2023.a. teile möödus, kas üritused ja toitlustusteenuse vajadus on pandeemia-järgselt taastunud?

2023 aasta oli Nordic Cateringi jaoks töine, mille üle oleme rõõmsad. Meil on tugev kliendibaas, kes usaldavad meid nii väiksemate kui ka suuremate sündmuste läbiviimisel. Pandeemia-järgselt on muutunud kliendi teekond ajaliselt lühemaks, tähendamaks seda, et üritusi korraldatakse väiksemas ajaraamis. Planeeritakse muidugi ka ette, kuid väiksemas mahus.

Millised catering-teenuse trendid praegu ürituste puhul valitsevad– mis on klientide soovid ja kuidas saate neile ootustele vastata?

Meie klientidele on jätkuvalt oluline usaldusväärne partner ja kõrge toidu- ning teeninduskvaliteet, mida proovime igapäevaselt hästi pakkuda. Trendina saame välja tuua keskkonnasõbralikud lahendused. See väljendub eelkõige menüüs – taimetoidu osakaal on oluliselt tõusnud, lisaks vaadatakse tellitav toidukogus kriitilise pilguga üle. Kui varasemalt oli heaks märgiks, et kõiki tooteid jagub buffet-laual rikkalikult ning pigem jäi mingi osa toitu alles, siis nüüd kiidetakse, kui kõik otsa saab. Saali planeerimisel on trendiks kasutada moodsat väljapanekut nö naked-mööbli näol. See tähendab, et kasutame puidust mööblilahendust, mis ei vaja eraldi linatamist.

Rahvusvaheliste konverentside puhul soovitakse tihti korraldada vähemalt üks meeldejääv õhtusöök mõnes erilises paigas. Milliseid ägedaid õhtusöögikohti teie soovitaksite klientidele nii Tallinnas kui lähiümbruses?

Klientidele on meeldinud õhtusööke korraldada erinevates sündmusruumides, milleks on Kadrioru Kunstimuuseum, Kultuurikatel, Tallinna Sadama Kruiisiterminal, Viimsi Artium, Noblessneri valukoda, Maarjamäe loss, Kõltsu mõis, Arvo Pärdi keskus, samuti Klinkberg Venue, mis muudab aastas kaks korda oma asukohta.

Kuna palju konverentsiosalejad on tavaliselt Eestis esmakordselt, siis oleks tore neile ka eesti maitseelamusi tutvustada. Milliseid eestipäraseid toite ja maitseid soovitaksite võõrustajatel lisada konverentsi toitlustusse?

Menüü koostame alati vastavalt kliendi soovidele ning sündmuse temaatikale. Selleks, et rahvusvahelisel konverentsil menüüsse eestipärast touch’i tuua, oleme pakkunud menüüsse traditsioonilise musta leiva, mille küpsetavad meie pagarid. Tooraine poole pealt kasutame kohalikke valikuid, kala puhul näiteks koha- või lestafileed, lihavalikusse oleme lisanud tooteid, mis on kohalikest ulukilihast valmistatud, näiteks hirveliha. Samuti kuulub eestlaste toidulauale toorainetest peet ja mitmed erinevad seened. Desserdi pakkumisel kasutame kohalikke marju nagu näiteks mustsõstar, pohlad, mustikad, vaarikad, jne. Lisaks tooraine valikule saame menüüd eestipäraselt rikastada pakkudes tooteid, kus oleme kasutanud traditsioonilisi eestipäraseid toiduvalmistamistehnikaid, milleks on muu hulgas marineerimine, soolamine, suitsutamine, jpm.

Lisaks on rahvusvahelistel konverentside menüüs väga suur roll eritoidulistel. See tähendab, et menüü koostamisel võtame arvesse ja pakume menüü, kus saavad söönuks nii taimetoitlased, veganid, laktoosi- ja gluteenitalumatusega külalised. Tihti tuleb meil välistada ka igasuguste pähklite kasutamine.

Tänapäeva võtmesõnaks on saamas keskkonnahoid. Milliseid lahendusi pakute võimalikult keskkonnasõbralikuks toitlustusteenuseks?

Cateringi tasandil algab kogu protsess menüü pakkumise koostamisest ja toidu kalkuleerimisest. Läbi aastate on ka klientide enda teadlikkus seoses toiduga seotud keskkonnateemadest tõusnud ning rõõm on näha, et ka kliendid ise mõtlevad selle peale rohkem, et sündmus saaks väiksema jalajäljega läbi viidud. Sinna alla kuulub mõõduka menüü valimine nii toidukoguste kui ka sisu poolest. Menüüsisu poolt oleme arendanud, et pakkuda keskkonnasäästvaid lahendusi, milleks on eelkõige kohaliku tooraine kasutamine, vältimaks pikka logistikaahelat ning samuti proovime pakkuda toorainet, mille kasvatamine on keskkonnale sõbralikum. Ka saali planeerides saab valida keskkonnasäästlikke lahendusi, viimase aja trendiks on ilma linata mööbel, mis näeb elegantne välja ning linade pesu arvelt jääb ressurss kasutamata. Suurtel sündmustel, kus portselani kasutus on välistud,  oleme ühekordsed nõud välja vahetanud korduvkasutatavate nõude vastu.

Kuidas teie teenust broneerida ja kui varakult ühendust võtta tasuks?

See oleneb sündmuse formaadist ja mahust. Mida keerukam ja mitmetahulisem sündmus on, seda pikemat ettevalmistusaega tasub planeerida. Mida täpsem on kliendi enda nägemus sündmusest, seda kiiremini jõuame ka meie omapoolse visiooni menüüpakkumisena välja pakkuda. Seega ajalist piirangut meie poolt ei ole – mõne sündmuse ettevalmistusperiood on kolm kuud, mõni sündmus õnnestub kahe nädalase ettevalmistusega organiseerida. Eesmärk on sündmus koos menüüga tööplaanis kinnitada viis tööpäeva ette ning osalejate arvu kinnitamine toimub kolm tööpäeva ette. Päringuid ootame aadressile info@nordiccatering.ee.

Ja lõpetuseks – miks valida toitlustuspartneriks Nordic Catering?

Oma eesmärgiks oleme võtnud olla oma klientidele paindlik ja usaldusväärne partner. Anname endast kõik, et sündmus saaks läbi viidud vastavalt kliendi nägemusele ning vajadusel jagame ka omapoolset professionaalset soovitust kui selleks vajadus on. Meie põhiline eesmärk on, et kõik külalised tunneksid end sündmuse vältel hoituna ning meil õnnestub luua meeldejääv elamus pikaks ajaks!

Riine Tiigi

Turundusjuht