Uudised

Koroonakindlaks renoveeritud Nordic Hotel Forum taas avatud

Tallinna kesklinnas paiknev neljatärnihotell Nordic Hotel Forum tegi sektori viimaste aastate ühe suurema, 12,5 miljoni eurose investeeringu. Hotellihoone omaniku Kapiteli ja operaator Nordic Hotelsi koostöös tehtud uuendusprojekt hõlmas kogu maja renoveerimist ning viirusetõrjelahenduste paigaldamist. Uuenenud hotell avas uksed külalistele taas augustist.

Nordic Hotel Forumi juhi Feliks Mäguse sõnul tehti kogu majale aasta jooksul täielik uuenduskuur, paigaldati erinevad viirusetõrje ja kontaktivabad lahendused. Feliks Mäguse kinnitusel ehitati ümber ka hotelli ventilatsiooni- ja muud tehnilised süsteemid, et hotell vastaks viirusejärgse maailma nõuetele. „Nordic Hotel Forum on esimene hotell Eestis, millel on üle maja viirusetõrjeseadmed. Näiteks on konverentsikeskuse ruumides Soome firma Genano mobiilsed viirusetõrjelahendused, mis eemaldavad õhust nii nanoosakesed, bakterid kui viirused. Täiendava usaldusmeetmena pakume hotelli ja konverentsikeskuse külalistele Eestis loodud kaelaskantavaid õhupuhasteid Respiray, mis puhastavad UV-kiirguse abil 99 protsenti sissehingatavast õhust ning suunavad puhta õhu kandja suu ja nina piirkonda ,“ ütles Mägus.

Hotelli juhi sõnul pandi renoveerides rõhku ka moodsatele kontaktivabadele lahendustele. „Näiteks kontaktivaba sisseseregistreerimine, numbritubade uste avamine nutiseadme abil ja hotelliarve tasumine ilma personaliga kokku puutumata, milleks kasutame Eestis väljatöötatud digilahendust,“ ütles Mägus.

Hotellis on nüüd ühe restorani asemel kaks. Senise lobby-baari laiendatud alal on avatud väga eripärane restoran Noho, kus Jaapani ja põhjamaise köögi tippmaitsed valmistatakse külaliste silme all avatud köögis. Noho uus peakokk on viimati Schlössle Hotels Groupi ja Stenhusi restorani peakokana töötanud Timofei Monahhov. Noho kontseptsiooni ja menüü valmimist nõustas ka aastaid nii Jaapanis kui ka Skandinaavias elanud suur toidufänn Riho-Bruno Bramanis. Peale eksootilise köögi on Noho eripära tänavaalale paigutatud kaheksa nelja- kuni kaheksakohalist teistest külastajatest eraldatud klaasist ja soojendusega taru, mille disainis arhitekt Indrek Allmann.

Nordic Hotel Forumis avatakse pärast renoveerimist ka teine, peamiselt just hotelli- ja konverentsikülalistele mõeldud uus restoran Nomel. Ettetellitud üritustele, hommikusöögi-, konverentsi- ja rühmatoitlustusele keskendunud restorani Nomel tagumises osas on ustega eraldatav ja kaminaga varustatud privaatne kohtumiste- ja söögisaal. Nordic Hotel Forum jätkab koostöös Tallinna keskkonnaameti ja Tallinna mesinike seltsiga hotelli katusel kuue mesitaru pidamist. Hotelli enda mett saab nautida hommikusöögi kõrvale otse meekärjest ning Nordicu nimest ja mee ladinakeelsest nimetusest mel on inspireeritud ka restorani nimi Nomel.

Ka hotelli lõõgastuskeskus on saanud laienduse.

Nordic Hotel Forumi uuendamine teostati hotelli operaatori Nordic Hotels OÜ ja hoone omaniku ASi Kapitel koostööna. Kapitel investeeris renoveerimisse ligikaudu üheksa miljonit eurot. Neljatärni superior taseme äri- ja konverentsihotellis Nordic Hotel Forum on peale remonti endise 267 asemel 258 numbrituba. Hotelli uuendusprojekti koostas sisearhitektuuribüroo Artaku, hoone sisearhitektid on Kaire Kemp-Tišler ja Ea Andla ning ehitustööd teostas Merko. Hotelli sisustamisel kasutati palju Eesti disainerite kujundatud eritellimusmööblit. Hotelli renoveerimist toetas läbi ärimudeli muutmise meetme ka EAS.

Riine Tiigi

Turundusjuht