Konverentsisaadiku uudiskiri Oktoober 2012
Eesti on taas võitnud mitme suure konverentsi korraldusõigused
Rahvusvaheliste ürituste korraldamiseks Eestis esitati 69 projekti
Eesti Konverentsibüroo kuulutab välja konkursi Aasta Konverentsitegu 2012
Tallinnal uued turundusmaterjalid
Tartu konverentsiturismi värske imagotrükis Tartu – Conference City With Spirit
Konverentsikorraldajate viljakorsitusaeg
Eesti tutvustas Euroopa konverentsikorraldajatele taas siinseid võimalusi
Estonian Air hakkab märtsist lendama Tallinna ja Londoni City vahel
Swissôtel Tallinn teenis tunnustuse ja väärika auhinna
Via Hansa PCO soovitab: teaduskonverents erilises keskkonnas
LOQUIZ: Uus, kõrgtehnoloogiline Tallinna-teemaline meeskonnamäng
EKB-s uus tiimiliige
Eesti on taas võitnud mitme suure konverentsi korraldusõigused
Tallinna Ülikooli kutsel toimub 2014. aasta suvel rahvusvaheline European Association of Social Anthropologists (EASA) konverents Tallinnas, kuhu oodatakse ligi 1200 sotsiaalantropoloogi üle maailma. Konverentsi korraldajaks on Tallinna Ülikooli professor Carlo A. Cubero Eesti Humanitaarinstituudist.

Tihedas konkurentsis Budapesti ja Belgradiga osutus valituks Tallinn kui atraktiivne sihtkoht UNESCO maailmapärandisse kuuluva vanalinnaga. Märkimisväärne on ka see, et EASA konverents toimub esmakordelt endises NL-i riigis. Eestile ja Tallinna Ülikoolile on konverentsi toimumine oluline, seetõttu, et tegemist on suurima antropoloogia organisatsiooniga Euroopas, mille aastakonverentsi siiatoomine tõstab teadlikkust Eesti ja Baltikumi antropoloogiauuringutest ning Eesti Humanitaarinstituudi sotsiaal- ja kultuurantropoloogia osakonnast ning toob valdkonna tippuurijad koju kätte.

1.-4. juulil 2015 toimub Tallinnas rahvusvaheline European Group for Organizational Studies (EGOS) konverents. EGOS on 1973. aastal loodud teadlaste ja õppejõudude võrgustik, mille eesmärgiks on arendada organisatsioonide, nende juhtimise ja tegutsemise kontekstide alaseid teadmisi nii teoreetilistes kui empiirilistes valdkondades.

Kõrgetasemelise teaduskonverentsi korraldajaks ja Eestisse kutsujaks on Estonian Business School, professor Ruth Alase eestvedamisel. Professor Alas on 2011. aastal nimetatud ka Tallinna konverentsisaadikuks. Konverentsile oodatakse osalema ligi 2000 organisatsiooni uurimisega tegelevat teadlast üle maailma.

Lisaks eelpool mainitutele on Tallinn valitud 2014. aastal rahvusvahelise kõrghariduse kvaliteediagentuuride võrgustiku INQAAHE foorumi, 15. Euroopa Suitsiidisümpoosioni, keemiakonverentsi EUCHEM 2014 ning mitmete teiste rahvusvaheliste konverentside toimumispaigaks.

Infot Eestis toimuvate konverentside kohta leiab EKB kodulehel olevast konverentside kalendrist www.ecb.ee/calendar/#m10
Kutsume teid üles oma tulevastest sündmustest teada andma, kui need veel kalendris ei kajastu!
Rahvusvaheliste ürituste korraldamiseks Eestis esitati 69 projekti
Projektide taotlusi rahvusvaheliste konverentside ja kultuuri- ning spordiürituste läbiviimiseks Eestis laekus tähtaegselt 69, millega taotletakse toetust kokku 2,8 mln eurot. Taotlusi sai esitada 23. juulist 24. septembrini, vooru eelarve on miljon eurot. Projekte rahastab EAS Euroopa Regionaalarengufondi vahenditest.
Esitatud 69 taotlusest 32 konverentsi korraldamisele, 23 on suunatud spordiürituste ja 14 kultuuriürituste läbiviimiseks. Tähtajaks laekunud taotlustest koostatakse pingerivi valdkondade lõikes. Otsused langetatakse detsembri keskpaigaks.

„Rahvusvaheliste ürituste ja konverentside toetamine on väga oluline Eesti atraktiivsuse ja maine tõstmiseks, samuti turismivaldkonnas tegutsevate ettevõtete mahtude kasvatamiseks. Konverentsid võimaldavad turismihooaega pikendada, konverentsikülastaja kulutab siin ka rohkem raha kui puhkusele saabunud turist,“ selgitas EASi turismiarenduskeskuse tootearendusdirektor Monica Hankov toetuse vajalikkust.

Tegemist on kolmanda rahvusvaheliste konverentside ja ürituste toetamise vooruga. Kahe varasema vooru raames on meetmest toetatud 46 rahvusvahelist üritust ja konverentsi mahus 2,1 mln eurot.
Toetust said taotleda riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused, sihtasutused, mittetulundusühingud või avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Toetus peab jääma vahemikku 15 000 – 32 000 eurot ühe konverentsi kohta ja 19 000 – 64 000 eurot ühe kultuuriürituse kohta. Nõutav omafinantseering on vähemalt 30% toetatavatest kuludest.

Lisainfo: www.eas.ee/konverentsid
Eesti Konverentsibüroo kuulutab välja konkursi Aasta Konverentsitegu 2012
Konkursi eesmärgiks on tunnustada Eestis tegutsevaid konverentsikorraldajaid, õnnestunud konverentse ja silmapaistvaid isikuid, kes on oluliselt panustanud Eesti konverentsiturismi arengusse. Samuti on eesmärgiks teadvustada avalikkusele konverentsiturismi olulisust ja innustada Eesti erialaspetsialiste oma valdkonna sündmusi Eestisse kutsuma.

Aasta Konverentsitegu auhind antakse välja 2012. aastal Eestis toimunud hästi õnnestunud rahvusvahelisele konverentsile, millel osales vähemalt 100 osalejat ja vähemalt 40% osalejaid oli välismaalt.

Kandidaate saavad esitada Eesti Konverentsibüroo liikmed kuni 15. novembrini ja 31. detsembriks valitakse EKB liikmete üldkoosolekul konkursile laekunud projektide hulgast võitja.

Võitja kuulutatakse välja ja auhinnad antakse üle Eesti Konverentsibüroo konverentsisaadiku programmi tänuüritusel jaanuaris 2013.
Tallinnal uued turundusmaterjalid
Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakonnal on valminud kaks uut Tallinnat kui turismisihtkohta tutvustavat turundusvahendit: videofilm A Walk through Tallinn ning ingliskeelne animeeritud Tallinna presentatsioon Explore Tallinn. Mõlemad turundusvahendid valmisid EAS-ilt toetuse saanud „Tallinna turismiturundus“ projekti raames ning annavad visuaalselt köitval moel ülevaate Tallinnast kui puhke- ja äriturismi reisisihist.

Lisaks filmile ja presentatsioonile toodeti käesoleva aasta mais lõppenud projekti raames neli sihtkohta tutvustavat lühiklippi ning uue kujundusega ingliskeelne Tallinn. City Break. trükis.
Kõikide turundusvahenditega on võimalik tutvuda Tallinna turismiveebis
www.tourism.tallinn.ee/est/sini/professionaal/
turundusmaterjalid/trykised

www.tourism.tallinn.ee/marketing.

Loodame, et uued turundusvahendid on abiks Teilegi Tallinna kui reisisihi tutvustamisel oma partneritele ja klientidele.
Tartu konverentsiturismi värske imagotrükis Tartu – Conference City With Spirit
Trükis on suunatud Tartu kui konverentsilinna tutvustamiseks ning selle eesmärgiks on tekitada huvi Tartu kui potentsiaalse konverentside toimumiskoha vastu. Inglisekeelne trükis sisaldab viit teemat: The City with Spirit, The City of Students, The City of Culture, The City of Science, The City of Medicine. Imagotrükises on teksti suhteliselt vähe; olulisem on hoopis pildikeel.

Uut trükist on eelkõige plaanis jagada professionaalsetele konverentsikorraldajatele.
Trükist saab vaadata ja alla laadida
www.visittartu.com/vvfiles/2/
299b81852ba80d804fa7595335de0cf9.pdf


Lisainfo ja tellimine: ludmilla.alver@visittartu.com
Konverentsikorraldajate viljakorsitusaeg
Sügis on traditsiooniliselt tihe konverentside hooaeg, nii ka sel aastal. Septembrikuus pidasid Tallinnas konverentse nii vabatahtliku töö kui ka terviseedenduse spetsialistid.

29. agustist - 2. septembrini toimus Tallinnas People to People International (PTPI) rahvusvaheline konverents "Teekond rahu poole-Keskajast kaasaega". Organisatsiooni eesmärgiks on rahvastevahelise rahu tugevdamine läbi vabatahtlike töö ja koolitusprogrammide. Kokku osales Tallinna konverentsil üle 150 delegaadi.
Konverents toimus Eestis tänu organisatsiooni Eesti osakonna tööle Ruta Pels´i eestevdamisel ning firma Baltic Tours kaasabil. Konverentsi käigus tegid PTPI liikmed vabatahtlikku tööd mitmel pool Tallinnas, andes nii oma panuse supiköögis, loomade varjupaigas, lastekodus ja pargikoristusel.

27.–29. septembrini toimus Tallinnas Radisson BLU Hotel Olümpia hotellis Maailma Tervisedenduse Assotsiatsiooni IUHPE 9. aastakonverents „Tervis ja elukvaliteet: tervis, majandus, solidaarsus“, mis tõi Eestisse kokku rahvastiku tervise ja meditsiini valdkonnas tegelevaid eksperte ja teadureid ning poliitikuid kogu Euroopast.
Konverents toimus koostöös Eesti Tervise Fondi, Eesti Tervisedenduse Ühingu ning Eesti Arstide Liiduga. Konverentsi korraldamise eestvedajateks olid IUHPE asepresident dr Anu Kasmel ja dr Eero Merilind, kaasa aitas firma Reisiekspert.
Konverentsi programm keskendus peamiselt majanduskriisi mõjudele – kuidas on see muutnud inimeste tervislikku seisundit ja tervisekäitumist. Konverentsi peaesinejateks olid WHO Euroopa Regionaaldirektor Ms Zsuzsanna Jakab, dr Gauden Galea WHO Euroopa Regionaalbüroost, eelmine IUHPE president prof Maurice Mittelmark ning dr Isabel De la Mata Euroopa Komisjonist.
Eesti tutvustas Euroopa konverentsikorraldajatele taas siinseid võimalusi
2.-4. oktoobrini viibisid EAS-i ja EKB kutsel Eestis 37 konverentsikorraldajat kümnest Euroopa riigist. Tutvusmireisi Meet Estonia rahastas EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Kohal olid konverentsikorraldajad Saksamaalt, Venemaalt, Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Itaaliast, Šveitsist, Austriast, Taanist, Norrast ja Hollandist, kellest enamik viibis Eestis esmakordselt.
Rahvusvaheline konverentsikorraldajate reis Eestisse toimus juba neljandat korda ning rõõm on tõdeda, et varasemad tutvustmisreisid on hakanud ka vilja kandma. Üheskoos ollakse veendunud, et ainult järjepidev Eesti tutvustustöö tagab selle, et meid tõsiseltvõetava konverentsikorraldusmaana võetaks, mistõttu toimus Meet Estonia sel aastal juba teist korda. Kevadel, aprillikuus, käis Eestiga tutvumas 46 korraldajat 11 Euroopa riigist.
Tutvumisreisi külaliste muljed olid väga positiivsed ning meeldivalt oldi üllatunud siinsete hotellide, konverentsiruumide ja teenuste heast tasemest, linnade kompaktsusest ning mõnusast atmosfäärist. Ära märkimist vääris ka peallina puhtus, mis polegi üle Euroopa enam nii elementaarne.
Tutvumisreis andis võimaluse demonstreerida Eestit kui usaldusväärset konverentsisihtkohta. Eesti trumpideks on uudsus, kompaktsus, laialt levinud tasuta internetiühendus, UNESCO maailmapärandisse kuuluv Tallinna vanalinn, looduslähedus ning hea hinna ja kvaliteedi suhtega konverentsihotellid. Meet Estonia tutvumisreisi raames külastas delegatsioon kolme päeva jooksul Tallinna konverentsi- ja turismiobjekte nagu Nokia Kontserdimaja, Lennusadam, Kumu ja Lauluväljak ning lähemat tutvust tehti siinsete konverentsihotellidega. Tallinna Raekojas toimuvale vastuvõtule, kus kohtuti Vana Toomasega, järgnes Tallinna valvuri ja kaupmehe eestvedamisel elamuslik ekskursioon vanalinnas ja Toompeal.
4.-5. oktoobrini toimusid post-tuurid Tartusse ja Pärnusse, et tutvuda sealsete konverentsivõimalustega.
Estonian Air hakkab märtsist lendama Tallinna ja Londoni City vahel
Estonian Air alustab järgmise aasta 1. märtsil lende Tallinnast London City lennujaama. Esialgu lendab Estonian Airi uus 112-kohaline Embraer 190 London City’sse kolmel korral nädalas, juuni alguses tiheneb lennuplaan kuuele päevale nädalas.

London City lennujaam on asukoha mõttes sobiv inimestele, kelle sooviks on kiirelt ja mugavalt Londoni kesklinna ja tagasi jõuda. London City lennujaama kaugus Canary Wharfi ning City of London äri- ja rahanduskeskustest on vastavalt viis ja kümme kilomeetrit. Ühistranspordiga on Londoni kesklinna 20-30 minutit. Rongi- ja metrooga maksab kesklinna sõit tippaegadel 4,80 naela ehk kuus eurot. Nädalavahetustel on ühekordse sõidu hind 2,90 naela ehk 3,60 eurot.

Uus õhusild ühendab omavahel kaks mugavat ja kiiret lennujaama. Estonian Air lisandub 12 seni London City’sse lendava lennufirmaga. Kokku teenindab London City 40 sihtkohta, sealhulgas New York, Dublin, Madriid ja Genf. Tänavu on lisandunud Aberdeen, Veneetsia, Basel, Mahon, Angers ja Quimper ning järgmisest aastast Tallinn.

Info ja piletid aadressilt www.estonian-air.ee
Swissôtel Tallinn teenis tunnustuse ja väärika auhinna
Swissôtel Tallinn teenis prestiižse auhinna ”Estonia’s Leading Hotel” World Travel Awards (WTA) auhindade jagamisel Algarves, Portugalis. 6. oktoobril peetud auhinnatseremoonia tõi kokku Euroopa regiooni reisi- ja turismitööstuse tippjuhid ning otsustajad, et üheskoos tähistada saavutatud tulemusi.
World Travel Awards, nimetatud ka kui „Reisi- ja turismitööstuse Oscar“ asutati aastal 1993, olles ülemaailmselt tuntud kui tipptasemel toodete ja teenuste tunnustus. Tulemused põhinevad sõltumatul hääletusel, kus on osalesid reisbüroode ja turismitööstuse spetsialistid ning tarbijad, keda sel korral oli kokku 791 000 enam kui 175 riigist. Viimati võitis Swissôtel nimetatud auhinna samas kategoorias 2010. aastal.
„WTA poolne tunnustus kinnitab veel kord meie firma loosungit - Kirg täiuslikkusele, mis põhineb soojal Šveitsi külalislahkusel koos kvaliteedi, tõhususe ja usaldusväärsusega“, ütleb Bart Westerhout, hotelli peadirektor.
Swissôtel Tallinn on Tallinna kesklinnas asuv polüfunktsionaalne kompleks 238 hotellitoa, kolme restorani, kahe baari, Eesti suurima ballisaaliga konverentsikeskuse ja lõõgastuskeskusega Pürovel Spa & Sport. Hotelli „katusel“ asuv kõrgetasemeline restoran-baar Horisont pakub kaunist vaadet Tallinna linnale ja lahele, mis on võrdselt armsaks saanud nii väliskülalistele kui ka kohalikele.
Via Hansa PCO soovitab: teaduskonverents erilises keskkonnas
Millest algab teaduskonverentsi planeerimine? Enamasti sobiliku toimumiskoha otsimisest, keskendudes tihtilugu eelkõige kesklinnas asuvatele võimalustele. Kuid miks mitte olla järgmine kord julgem ja kaaluda varianti linn selja taha jätta, samas tegemata järelandmisi teenuste kvaliteedis ja kompaktsuses ning lisaväärtusena võites privaatsuses ja pakkudes erilisust?

Hiljuti renoveeritud elegantne 16. sajandist pärinev Vihula mõisakompleks 27 hoonega on kui omaette küla keset Lahemaa rahvusparki. Juba lühikese ajaga on Vihula saanud hinnatud konverentsikohaks ja seniseks kõige väärikamaks tunnustuseks mõisale on hiljutine Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse väljaantava Ettevõtluse Auhinna 2012 Turismi uuendaja tiitel.

Vihula mõisas on kõige peale mõeldud. Teadustööks pakutakse ajaloolise hõnguga omanäolisi erinevas suuruses päevavalgusega ruume, millest suurim Constance konverentsi- ja kontserdisaal mahutab teatristiilis kuni 120 inimest. Niisamuti on toitlustuskohtade valik mitmekesine, alates kõrtsis pakutavast Eesti köögist kuni mõisa peamaja à la carte restoranini. 65 luksuslikku tuba mahutavad kokku kuni 130 külalist. Vabaaega saab veeta värskes õhus maastikumänge mängides, paadiga jõel aerutades, Vesiveskis endale kena käsitöökingitust valmistades, öko-Spa’s lõõgastudes, Viinavabrikus erinevaid märjukesi degusteerides ja palju muud. Tallinnast jõuab Vihulasse 1 tunniga ja Tartust on mõis 2 tunni kaugusel.

Via Hansa PCO aitab Teil leida põnevaid ja uudseid võimalusi järgmise teaduskonverentsi edukaks läbiviimiseks.
LOQUIZ: Uus, kõrgtehnoloogiline Tallinna-teemaline meeskonnamäng
Baltic Travel Group pakub välja Tallinna-teemalise meeskondliku mängu, väliviktoriini Loquiz, mille uuenduslik külg on täiesti uut tüüpi tarkvara, esimene maailmas, mis mõeldud 10" tahvelarvutile.

Loquiz näitab mänguplaani suurel ekraanil, mis lihtsustab visandada oma marsruudi algusest lõpuni. Meeskond, kes esitab sel teel kõige vähem küsimusi, jah, te saite õigesti aru, see, kes esitab kõige vähem küsimusi - on võitja. Loquiz sobib näiteks lõpetama seminari või workshopi´i, ühendades endas meeskonnatööoskusi, intellektuaalse väljakutse ja puhta lõbu. Mängimine on ka unustamatu viis saada tuttavaks Tallinna ja selle ajalooliste vaatamisväärsustega.

Koos tutvustuse ja kokkuvõtetega kestab mäng 2 tundi ja on mõeldud 10-50 inimesele, jagatuna meeskondadeks, kus omakorda on 3-5 liiget. Mängu viiakse läbi eesti, inglise, vene või soome keeles.

Lisainfo: Liis Lepik liis.lepik@btgroup.ee
EKB-s uus tiimiliige
Alates 1.oktoobrist asus EKB projektijuhi ametikohale Liisa Eller.
Liisa on varem töötanud 14 aastat Eesti Paraolümpiakomitee tehnilise sekretäri/büroojuhina. Kontoritöö kõrval juhtis ta erinevaid võistlusprojekte, millest suurimateks on olnud Eesti delegatsioonide juhtimine Paraolümpiamängudel. Lisaks on Liisa töötanud mitmete Eestis toimunud rahvusvaheliste konverentside sekretariaatides ja sedakaudu puutunud tihedalt kokku ka konverentsivaldkonnaga.
Liisa on TLÜ magistrand ning tal on palju põnevaid hobisid, sh sportimine, koorilaul, noorsootegevused, osalemine Kadrioru Seltsi tegevustes jm.
EKB-s hakkab Liisa tegelema erinevate turundustegevustega, statistika kogumise ning konverentsisaadikute programmiga.

Meil on väga hea meel, et Liisa EKB tiimiga liitus ning soovime talle palju edu ning mõnusat koostööd!
Lisainfot leiate Eesti Konverentsibüroo kodulehelt www.ecb.ee või tel 6 450 029, info@ecb.ee.

MTÜ Eesti Konverentsibüroo on liikmepõhine konverentsiturismi katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on Eesti kui konverentsimaa maine kujundamine ja tuntuse tõstmine ning Eestis toimuvate rahvusvaheliste konverentside arvu suurendamine. Eesti Konverentsibürool on 24 liiget, nende seas Tallinn ja Tartu, suurimad konverentsihotellid, konverentsikorraldusfirmad ning Estonian Air.
Juhul kui te ei soovi uudiskirja edaspidi, palume teavitada aadressil info@ecb.ee.