Mida teha Pärnus pärast konverentsi – põnevad elamused ja positiivsed emotsioonid

Pärnu eriline atmosfäär lausa soodustab aja maha võtmist ja puhkamist. Siin saad oma töötajaskonnaga tulla rutiinist välja ja korraldada töiseid seminaripäevi, leides samal ajal kosutust ka hingele ja vaimule. Mis saaks olla veel parem, kui konverentsi ühendamine põneva meeskonnakoolitusega või motivatsiooniüritusega? Paljud neist tegevusteks sobivad ka konverentside vaba-aja programmideks.

Suurüritustel on tavapärane, et töisele osale järgneb ka õhtune networking-üritus, kus omavahel kontakte vahetatakse ja tuttavaks saadakse. Konverentsijärgne tutvumisüritus ei pea alati olema traditsiooniline püstijala-üritus, seda saab korraldada ka meeldejäävamal moel. Kui konverentsile on tulnud inimesi eri paigust, siis on väga kasulik osalejad hetkeks tavapärasest keskkonnast välja tuua ja nad mõne ühise tegevuse kaudu suhtlema panna. Selline tegevus pakub lisaväärtust ka konverentsile endale. Põnevaid ideid elamusturismiks leidub nii Pärnu linnas sees kui Pärnumaal laiemalt

Avasta Pärnu jalgrattal

Pärnu arvukad pargid ja kergliiklusteed on ideaalsed vahvaks linnaekskursiooniks ratastel. Värvi lisab ekskursioonile, kui giidiks haaratakse mõni kogenud kohalik entusiast – piirkonna inimesed näitavad enda jaoks olulisi kohti ja jagavad infot, mida ei pruugi internetist või raamatust leida. Pärnut on võimalik avastada ka fatbike`i ja motorulaga, mille juhendatud tuurid näitavad Pärnut ja selle lähiümbrust täiesti uuel moel. Lisaks võimalus kogeda omal nahal, kuidas on sõita paksurehvilise rattaga, mis läheb läbi mudast ja veest või elektrirulaga, mille juhtimine käib hoopis puldi teel.

Tegevused vee peal

Jõe- ja merelinnana olnud Pärnus alati au sees veesport ning proovida tasub purjetamist, kruiisisõite, sõitu ehtsa kaluripaadiga ja vesijalgratastega, veesuusatamist, kanuusõitu. Aloha surfiklubi Pärnu rannas pakub surfikoolitust, SUP aerusurfi, kajakiga Pärnu lahel sõitmist. Pärnu laht on tänu madalale veetasemele, liivasele põhjale, soojale veele ja headele tuultele Põhjamaade üks parimaid surfikohti! Erinevalt teistest veespordialadest, mis nõuavad tundide viisi harjutamist, on aerusurf lihtne ja uskumatult lõbus. See sobib nii meestele kui naistele, noortele kui vanadele. Kajakiga sõitmine annab hea võimaluse eemalduda rannakärast ja minna lahe peale vaikust nautima. Ainulaadseteks elamusteks on ka näiteks kalastusretk koos giidiga Pärnu jõel või purjekasõit UNESCO pärandiga kaitstud Kihnu saarele.

Erilised peod

Kui koolituspäev on olnud pikk ja väsitav, siis miks mitte kosutada oma külalisi öise spaa või basseinipeoga, kus taustaks on DJ ja hea muusika? Elava muusika jaoks püstitatakse spetsiaalne lava suure basseini keskele või kõrvale ja spaabaaris serveeritakse vastavalt kliendi soovile eri-joogimenüüd. Meeleolu luuakse efektse heli- ja valgustehnika abil.Lisaks võimalus tellida väiksematele seltskondadele saunarituaale ja lühikesi kehahoolitsusi

Või minna ühiselt õhtusöögile, kus peakokk on isiklikult kohal, tutvustades köögielu telgitaguseid. Väikesematele rühmadele pakutakse ka kokaga koos ühiskokkamist. Näiteks ESTONIA Resort Hotel & Spa on lausa välja töötanud Kokateatri paketid, mis kutsuvad seltskondi privaatsesse klubiruumi koos kokkama või kokteile valmistama ning kõike isetehtut ka ühiselt nautima. Välja on pakkuda nii molekulaargastronoomia, kala-, kohvi- või kokteiliteema. Suurepärane toiduelamus, meeldivad emotsioonid, uued oskused ja tipptegijate retseptid garanteeritud!

Lase loovus valla

Alati hea idee on ühiselt meeskonnaga koos midagi oma kätega valmistada. Näiteks saab Pärnus ise endale meeneks disainida puidust lõikelaudu, võtmehoidjaid või pannilabidaid. Võimalus on minna meeskonnaga ka vabas õhkkonnas joonistamise sessioonile, mille tulemusena saab igaüks endale koju mälestuseks omatehtud kunstitaiese.

Vabas õhus

Soovides veeta aega värskes õhus ja vabas looduses, võiksite proovida, kuidas mõjub meeskonna energiale ühine pargijooga.  Veelgi tulemuslikumaks muutub lühipuhkus, kui viid kolleegid ja äripartnerid seminaripäeva lõpus või järgmisel päeval golfi mängima.  Pärnumaa kauneima ranna, Valgeranna läheduses on aga 18-rajaline golfiväljak White Beach Golf, kus 84 hektari suurusel alal paiknevad green`id, laiad fairway`d ja kokku ligi 19 hektarit veetakistusi. Pärnu Bay Golf Links Tahkurannas on Baltimaade esimene links-tüüpi väljak, mis hõlmab nii avaraid edenemisalasid, liivaseid bunkereid kui ka mitmetasandilisi griine .

Matkasõpru ootavad rohked matkarajad ja linnuvaatlustornid. Tuntuimad matkarajad Pärnumaal on Tolkuse, Riisa, Tuhu, Nigula. Loodusmatkadest väärib eriti esile toomist Soomaa õhtune külastus kanuuga, just ajal, mil koprad teoksile asuvad.

Adrenaliini ja närvikõdi

Otsides midagi närvekõditavamat, siis võite aga meeskonnaga sammud seada Pärnu kummitustuurile, mis viib osalejad kõige müstilisematesse Pärnu paikadesse ja näitab kohti, kus veel tänase päevani kummitab. Kui tahad aga meeskonnatöö ja võistlusvaimu tõsiselt proovile panna, siis katsetage ühiselt tiimiga, kui lihtne või keeruline on põgeneda Pärnu vanast vanglast.

Pärnu külje all asub ka Põhjamaades parim autoringrada Audruring, kus on võimalik kihutada nii oma autoga, rentida ralliauto kui ka sõita kardirajal. Näiteks saab siin proovida kätt tõelise superautode Porsche 911 Carrera 4S, BMW M2 Competiotion või Radical roolis.

Teistmoodi Pärnuga tutvumise võimalust pakub ka seiklusmäng Action Track, kus meeskonnad peavad kontrollpunktide vahel elektrooniliste seadmete abil orienteeruma ning põnevaid ülesandeid ja väljakutseid lahendama.

Käsitöösiidrite ja -veinidega tutvuma

Pärnumaal asuvad Eesti kuulsamad siidritalud.  Käsitööõllede kasvav populaarsus pole jäänud märkamatuks kellelegi, kuid Pärnumaa paistab silma lisaks tublidele käsitööõllede pruulijatele ka oma unikaalsete siidritalude poolest. Jaanihanso Siidrivabriku süda kuulub eesti õunale, millest valmistatakse korduvalt kõrgeid auhindu pälvinud maitsvat Eesti siidrit. Kõrgelt hinnatud Tori Siidri- ja Veinivabrik valmistab mahesiidrit traditsioonilisel meetodil, kus pudelis kääritamine ja pikk laagerdamisprotsess annab siidrile eriliselt rikkaliku ning maalähedase maitse. Siidreid tasub mekkima minna kohapeale, kus omanikud korraldavad külalistele degusteerimise juurde ka põneva ekskursiooni.

Lisaks on Pärnumaal  3 kolm suuremat käsitööveinitootjat. Samuti on kogu Eestimaa peale ainult kaks veinimõisa, kellest mõlemad asuvad Pärnumaal, Romantilisel Rannateel.
Allikukivi veinimõis tähistas märtsikuu algul oma 4. tegutsemisaastat ning Pootsi mõis avab suvel oma 3. hooaja. Mõlemad veinimõisad on aastaringselt külaliste ootel, et pakkuda degusteerimiseks eestimaiseid käsitöö veine, tutvustada mõisat ja tänapäevast veinitootmist.

Majutusvõimalused

Pärnus on arvukalt heal tasemel hotelle, majutuseks on pakkuda kokku 2500 hotellituba. Suurimateks konverentsihotellideks on Strand SPA & Konverentsihotell ning ESTONIA Resort Hotel & Spa.  

Pärnus asub ka mitmeid väga omanäolisi hotelle. Parimateks näideteks sajandivanune Villa Ammende –   üks kolmest tõelisest juugendhotellist maailmas ning Rannahotell – 1937. aastal valminud hotell on arhitekt Olev Siinmaa funkarhitektuuri meistriteos. Skandinaavialiku elegantsiga renoveeritud majast on valge rannaliivani paarkümmend sammu.

Lisainfo

Lisainfot leiab Visit Pärnu kodulehelt, võite julgelt küsida meilt või Visit Pärnu töötajatelt! Kui soovite aga ürituste terviklahendust, siis palun võtke julgelt ühendust ka meie teenusepakkujatega, kes kindlasti aitavad teil vahva motivatsiooniürituse, konverentsi või seminaripäeva kokku panna.

 

Riine Tiigi

Turundusjuht